Zonneboiler Oudeschild

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Oudeschild? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker ontdek jij handige info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Oudeschild.

zonneboiler systeem installeren in 1792

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3000.
 • De subsidies lopen op tot €700.
 • Een gemiddeld huishouden in Texel gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €100 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1792
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Oudeschild vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Oudeschild! Middels onze tool achterhaal je moeiteloos een professionele installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Texel. Of check echteinstallateur.nl waar je een database treft met erkende installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf tref je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar is de werking niet optimaal. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment is de CV-brander nodig. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Oudeschild. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er installaties met het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Oudeschild fluctueren tussen de €2550 en €3350, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje check jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna check je voor meerdere omstandigheden de kosten en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €115 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.700€70
100 liter2€2.950 – €3.150€75
200 liter2€3.300 – €3.950€145
300 liter3€4.575 – €5.050€155
zonneboiler-kopen-oudeschild

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig weten wij ook naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit en gas het huis per jaar nodig heeft. Met deze data kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Bijvoorbeeld de inhoud en staat van isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke andere systemen aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Oudeschild (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is recent verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle types die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €600 tot wel €1900. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oudeschild

 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 500L 3xES2V/2,65S), vermogen 2618 [KW], €1780 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 300 BSV), vermogen 1973 [KW], €1342 subsidie.
 • Daikin (EKHWP500PB + 2xEKSH26P (DL)), vermogen 1833 [KW], €1546 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVObiedt de gemeente Texel mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.texel.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Oudeschild aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Oudeschild!

 • Warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!