Zonneboiler Oudorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Oudorp? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee onderdelen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl vind je uitgebreide gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Oudorp.

zonneboiler systeem installeren in 1829

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1550.
 • Een gemiddeld huishouden in Alkmaar gebruikt 1170 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Concreet: een interessante besparing van +/- €90 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1829
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een zonneboiler installateur in Oudorp vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Oudorp! Geholpen door deze website bekijk je simpel en snel een betrouwbare installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Alkmaar. Of surf naar de website Qbis.nl voor een overzicht met competente installateurs uit de buurt. In onderstaande box vind je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Denk aan KviNL, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter is de werking niet optimaal. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name interessant voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die veel warm water gebruiken. Omwille van lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Oudorp. Dit systeem is goed te combineren met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook moet er ruimte zijn voor het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Oudorp komen gemiddeld uit tussen €2500 en €3500, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt lees jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk jij voor enkele omstandigheden de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €75 per jaar (gasprijzen mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.500€65
100 liter2€2.775 – €3.175€100
200 liter2€3.275 – €3.900€120
300 liter3€4.500 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-oudorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor komen wij erachter naar wie verdere info verzonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel gas & elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Met het energieverbruik kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke andere systemen voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Oudorp (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €850 tot €1525. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Oudorp

 • Rivusol (Aquatel S250-40T), vermogen 2164 [KW], €1472 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 300 PAWT), vermogen 2027 [KW], €1378 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT ECLIPSE 2 – 300 – 2 ECLIPSE), vermogen 1279 [KW], €870 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Alkmaar wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.alkmaar.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Oudorp aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Oudorp!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!