Zonneboiler Driehuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Driehuizen? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem kent 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl tref je handige info die helpen bij een zonneboiler kopen in Driehuizen.

zonneboiler systeem installeren in 1847

 • Een zonneboiler is een handige manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3200.
 • De subsidies lopen op tot €1150.
 • Een doorsnee huishouden in Alkmaar verbruikt 1170 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €70 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1847
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een zonneboiler installateur in Driehuizen vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Driehuizen! Middels deze pagina achterhaal je simpel en snel een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Alkmaar. Of bezoek Qbis.nl voor een schema met professionele installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna ontdek je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. In dat geval springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit product bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan vult de CV-brander het gat op. Bovenal toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lagere prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Driehuizen. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Driehuizen fluctueren tussen de €2750 en €4500, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, het volume van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op onze website ontdek jij meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor diverse gevallen de geschatte kosten en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €125 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.650€55
100 liter2€2.750 – €3.125€90
200 liter2€3.200 – €3.975€125
300 liter3€4.475 – €5.400€190
zonneboiler-kopen-driehuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektriciteit er verbruikt wordt. Door het verbruik kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Bijvoorbeeld de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. U ontvangt z.s.m. een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Driehuizen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle installaties die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €975 tot €1425. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Driehuizen

 • Rivusol (Aquatel S300-5.0V), vermogen 2031 [KW], €1381 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)08P30B(**)DL), vermogen 1900 [KW], €1592 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT RAY S – 300 – 1 XRAY15), vermogen 894 [KW], €608 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Alkmaar mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.alkmaar.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Driehuizen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Driehuizen!

 • Warmtepomp: wint warmte uit onder andere de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!