Zonneboiler Zuidschermer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Zuidschermer? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van deze pagina vind jij bruikbare adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Zuidschermer.

zonneboiler systeem installeren in 1846

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1500.
 • Een gemiddeld gezin in Alkmaar stookt 1170 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Oftewel, een forse besparing van wel €95 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1846
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een zonneboiler installateur in Zuidschermer vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Zuidschermer! Door gebruik te maken van onze website bekijk je eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Alkmaar. Of benader de website Qbis.nl waar je een database treft met goede installateurs in de buurt. Bijgaand ontdek je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op referenties en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig is er de naverwarmer (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product kan benut worden voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product behelst zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie is de CV-brander nodig. Bovenal relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Zuidschermer. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er installaties met een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Zuidschermer komen gemiddeld uit tussen €2575 en €3750, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, het volume van het voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op onze website ontdek jij een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check je voor enkele mogelijkheden de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €65 per jaar (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.700€45
100 liter2€2.900 – €3.050€85
200 liter2€3.175 – €4.000€120
300 liter3€4.500 – €5.350€200
zonneboiler-kopen-zuidschermer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo toegezonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas + stroomje op dit moment verbruikt. Met behulp van het verbruik kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan de grootte en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. U ontvangt snel een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Zuidschermer (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle modellen die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €775 tot wel €1200. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Zuidschermer

 • Rivusol (Aquatel S250-5.0V), vermogen 2007 [KW], €1365 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)08P30B(**)D), vermogen 1894 [KW], €1588 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT RAY S – 200 – 1 XRAY15), vermogen 940 [KW], €639 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Alkmaar een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.alkmaar.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Zuidschermer aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Zuidschermer!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!