Zonneboiler Groet

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Groet? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door onze tool vind je uitgebreide adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Groet.

zonneboiler systeem installeren in 1873

 • Een zonneboiler is een handige manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1300.
 • Een alledaags gezin in Bergen Noord-Holland stookt 1670 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €135 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1873
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Een zonneboiler installateur in Groet vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Groet! D.m.v. onze website vind je snel een goede installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Bergen Noord-Holland. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met ervaren installatiebedrijven uit jullie streek. Bijgaand ontdek jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Denk aan Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product zorgt voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product houdt in: een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Met name interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een grote vraag naar warm water. Vanwege lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Groet. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Groet schommelen tussen de €2800 en €3700, inclusief installeren. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Verderop lees jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor meerdere scenario’sde investering en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €155 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.550€55
100 liter2€2.825 – €3.175€105
200 liter2€3.300 – €3.800€120
300 liter3€4.450 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-groet

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten we naar wie de info verstuurd zal worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & stroomde woning per jaar verbruikt. Middels deze data kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Bijvoorbeeld de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Groet (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is recent verhoogd. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle modellen die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €950 tot €1600. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Groet

 • ReHeat/AgriHeat/FlexHeat/ReSolar (Duovat Solar RVS200 RS-3001-3-1REK), vermogen 1259 [KW], €856 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)16P50B(**)DL), vermogen 1918 [KW], €1604 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT – 500 – 3 UNIKO21), vermogen 2124 [KW], €1444 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Bergen Noord-Holland mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.bergen-nh.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Groet aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Groet!

 • De warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!