Zonneboiler Schoorl

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Schoorl? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem kent 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker bekijk je samengestelde gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Schoorl.

zonneboiler systeem installeren in 1871

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1300.
 • Een standaard woning in Bergen Noord-Holland stookt 1670 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1871
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Een zonneboiler installateur in Schoorl vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Schoorl! Via deze pagina bekijk je zonder problemen een competente installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Bergen Noord-Holland. Of klik door naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met erkende installateurs uit de gemeente. Verderop lees je verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op referenties en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Sterkin, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit product zorgt voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk interessant voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Schoorl. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard is er nog het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags kan men ook kiezen voor het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Schoorl variëren tussen €2975 en €3900, met montage. Het product kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de grootte van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Hierna bekijk jij meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor verschillende omstandigheden de kostprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €145 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.650€45
100 liter2€2.900 – €3.150€90
200 liter2€3.175 – €3.925€130
300 liter3€4.400 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-schoorl

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel stroom & gas er op het adres wordt gebruikt. Middels het verbruik kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn de grootte en staat van isolatie. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Je ontvangt z.s.m. een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Schoorl (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling werd twee jaar geleden verbreed. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle installaties die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €475 tot €1425. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Schoorl

 • Rivusol (Aquatel S500-10.0V), vermogen 3471 [KW], €2360 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)16P50B(**)D), vermogen 1912 [KW], €1600 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT – 300 – 2 UNIKO21), vermogen 1223 [KW], €832 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Bergen Noord-Holland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.bergen-nh.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Schoorl aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Schoorl!

 • De warmtepomp: haalt energie uit bijv. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!