Zonneboiler Wijk aan Zee

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Wijk aan Zee? Middels een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. de zonneboiler-vergelijker doorzoek jij uitgebreide gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Wijk aan Zee.

zonneboiler systeem installeren in 1949

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1250.
 • Een doorsnee huishouden in Beverwijk stookt 1180 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €145 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeverwijk
Postcode1949
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2690 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een zonneboiler installateur in Wijk aan Zee vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Wijk aan Zee! Dankzij onze website vind je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Beverwijk. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met betrouwbare installateurs uit de buurt. Hieronder check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om recensies en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. VCA, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. In zo’n geval is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame systeem is toepasbaar voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Wijk aan Zee. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Wijk aan Zee komen gemiddeld uit tussen €2850 en €4150, met installatie. Het product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. In het volgende kopje vind je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor meerdere scenario’sde geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €125 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.575€70
100 liter2€2.875 – €3.200€105
200 liter2€3.100 – €3.800€130
300 liter3€4.475 – €5.000€180
zonneboiler-kopen-wijk-aan-zee

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor weten we naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit + gas er verbruikt wordt. Via deze info kan de installateur een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf uw huis. Denk aan woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Er volgt binnen een week een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Wijk aan Zee (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie werd in 2017 verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle apparaten op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €750 tot wel €1700. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wijk aan Zee

 • Brink Climate Systems (Sunset CV2-200 horizontaal), vermogen 1648 [KW], €1121 subsidie.
 • HRsolar (Nero 1 / 120M Liggend), vermogen 742 [KW], €505 subsidie.
 • PLEION (ECO HPS RAY – 300 – 2 XRAY10), vermogen 1260 [KW], €857 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Beverwijk een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.beverwijk.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Wijk aan Zee aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Wijk aan Zee!

 • De warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!