Zonneboiler Beverwijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Beverwijk? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. onze website bekijk je uitgebreide toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Beverwijk.

zonneboiler systeem installeren in 1941

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1300.
 • Een doorsnee huishouden in Beverwijk stookt 1180 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €155 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeverwijk
Postcode1941
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2690 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een zonneboiler installateur in Beverwijk vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Beverwijk! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je moeiteloos een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Beverwijk. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met eerlijke installateurs uit de buurt. Hieronder achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze installatie voorziet in jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Dit systeem wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen met een grote vraag naar warm water. Wegens aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Beverwijk. De (zonneboiler is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Beverwijk komen gemiddeld uit tussen €2725 en €4450, met installatie inclusief. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op onze website tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor diverse voorbeelden de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €80 per jaar (gasprijzen mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.700€70
100 liter2€2.775 – €3.025€85
200 liter2€3.150 – €4.000€110
300 liter3€4.400 – €5.300€195
zonneboiler-kopen-beverwijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier is het helder naar wie verdere info verstuurd zal worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel elektriciteit & gas er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Beverwijk (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit werd in 2017 verder verhoogd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle producten die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €775 tot €1300. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Beverwijk

 • Nefit (SolarLine 3-300 II), vermogen 3056 [KW], €2078 subsidie.
 • Greenhill (sunwin 303), vermogen 2237 [KW], €1521 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 3-30 HPC), vermogen 3897 [KW], €2650 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Beverwijk wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.beverwijk.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Beverwijk aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Beverwijk!

 • Een warmtepomp: genereert warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door o.a. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente