Zonneboiler IJmuiden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in IJmuiden? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl tref jij omvangrijke informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in IJmuiden.

zonneboiler systeem installeren in 1971

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1100.
 • Een gemiddelde woning in Velsen gebruikt 1260 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €135 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1971
Netnummer0255 (+31255)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Een zonneboiler installateur in IJmuiden vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in IJmuiden! Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je zonder problemen een betrouwbare installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Velsen. Of ga naar Qbis.nl voor een database met geschikte installatiebedrijven in je omgeving. Verderop tref je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van de leidingen wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit product wordt gevormd door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor families die relatief veel warm water gebruiken. Door interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in IJmuiden. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook is er nog het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler IJmuiden komen gemiddeld uit tussen €2975 en €3000, met installatie. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De investering is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Hierna vind jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor enkele situatiesde geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €175 per jaar (energieprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.675€45
100 liter2€2.850 – €3.025€95
200 liter2€3.175 – €3.925€145
300 liter3€4.500 – €5.200€200
zonneboiler-kopen-ijmuiden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de benodigde info verzonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit & gas er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze data kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Omschrijf uw woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een complete offerte via een zonneboiler monteur in IJmuiden (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle modellen die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €400 tot wel €1450. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in IJmuiden

 • Brink Climate Systems (Sunset CV3-300 horizontaal), vermogen 2643 [KW], €1797 subsidie.
 • HRsolar (Nero 2 / 120M), vermogen 1283 [KW], €872 subsidie.
 • PLEION (ECO HPS RAY S – 300 – 1 XRAY15), vermogen 872 [KW], €593 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Velsen soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.velsen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte IJmuiden aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in IJmuiden!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!