Zonneboiler Velsen-Noord

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Velsen-Noord? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van deze website tref jij praktische adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Velsen-Noord.

zonneboiler systeem installeren in 1951

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1300.
 • Een standaard woning in Velsen gebruikt 1260 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1951
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Een zonneboiler installateur in Velsen-Noord vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Velsen-Noord! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je eenvoudig een goede installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Velsen. Of klik door naar kvinl.nl voor informatie over vakbekwame installateurs uit de buurt. Bijgaand vind je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op beoordelingen en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Via het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product draagt zorg voor heet water in huis en een warme woning. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan springt de CV-brander bij. Zeker toepasbaar op grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Velsen-Noord. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk plaatsen ze ook een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De recente kosten zonneboiler Velsen-Noord fluctueren tussen de €2650 en €4250, inclusief plaatsing. Dit product heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop vind je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk jij voor een paar mogelijkheden de kostprijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €180 per jaar (energieprijzen maart 2024). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.650€70
100 liter2€2.950 – €3.075€100
200 liter2€3.150 – €3.925€110
300 liter3€4.475 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-velsen-noord

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de informatie verzonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel elektra & gas er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze gegevens kan de expert een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. U ontvangt zo spoedig mogelijk een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Velsen-Noord (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle installaties op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €725 tot €1100. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Velsen-Noord

 • Brink Climate Systems (Sunset CV2-200 verticaal), vermogen 1659 [KW], €1128 subsidie.
 • HRsolar (Nero 1 / 120M), vermogen 743 [KW], €505 subsidie.
 • PLEION (ECO HPS RAY – 500 – 3 XRAY10), vermogen 2197 [KW], €1494 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Velsen soms een extra tegemoetkoming. Zie www.velsen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Velsen-Noord aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Velsen-Noord!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!