Zonneboiler Haarlem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Haarlem? Via een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van deze website lees je praktische gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Haarlem.

zonneboiler systeem installeren in 2001

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1450.
 • Een alledaags huishouden in Haarlem stookt 1230 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlem
Postcode2001
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een zonneboiler installateur in Haarlem vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Haarlem! Door middel van deze pagina tref je simpel en snel een professionele installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Haarlem. Of benader echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf lees jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op reviews en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de winter is de werking niet optimaal. Dan is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit systeem draagt zorg voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Haarlem. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In juli 2024 zijn er installaties met het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Haarlem vinden we terug ergens tussen de €2800 en €4100, inclusief installeren. Deze duurzame installatie heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Hierna vind jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna lees je voor een variatie aan voorbeeldsituaties de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €150 per jaar (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.675€55
100 liter2€2.775 – €3.025€85
200 liter2€3.200 – €3.850€115
300 liter3€4.550 – €5.250€170
zonneboiler-kopen-haarlem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig weten we naar wie de productinfo verstuurd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze info kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Omschrijf uw woning. Het betreft leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Haarlem (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is recentelijk verbreed. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle artikelen die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €950 tot €1850. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Haarlem

 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar CPC24 SBS300L TW), vermogen 1611 [KW], €1095 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/6,4), vermogen 2369 [KW], €1611 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 3-24 HPC), vermogen 3716 [KW], €2527 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Haarlem soms een extra tegemoetkoming. Check www.haarlem.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Haarlem aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Haarlem!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente