Zonneboiler Heemskerk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Heemskerk? Dankzij het zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem wordt gekenmerkt door twee delen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker check je veelzijdige gegevens over een zonneboiler kopen in Heemskerk.

zonneboiler systeem installeren in 1961

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €800.
 • Een doorsnee gezin in Heemskerk stookt 1210 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €125 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeemskerk
Postcode1961
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energierekening€140,00

Een zonneboiler installateur in Heemskerk vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Heemskerk! Met behulp van deze pagina tref je zonder problemen een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Heemskerk. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met competente installatiebedrijven uit de buurt. Verderop check je verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie is geschikt voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. De installatie houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats toepasbaar op grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die veel warm water gebruiken. Dankzij lagere prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Heemskerk. De (zonneboiler is goed te combineren met een warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder is er nog het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Heemskerk fluctueren tussen de €2875 en €4400, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de grootte van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Op onze website lees jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna vind jij voor verscheide gevallen de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €110 per jaar (energieprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.650€60
100 liter2€2.925 – €3.100€95
200 liter2€3.125 – €3.900€120
300 liter3€4.475 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-heemskerk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze data kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Jij ontvangt zeer binnenkort een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Heemskerk (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie werd twee jaar geleden verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle systemen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €550 tot wel €1275. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Heemskerk

 • Burg Spitzentechnologie (4 x Platinmaster SBS500 TW), vermogen 2243 [KW], €1525 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 300L/7,5), vermogen 2752 [KW], €1871 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3584 [KW], €2437 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Heemskerk een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.heemskerk.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Heemskerk aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Heemskerk!

 • Warmtepomp: genereert energie via de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!