Zonneboiler Velserbroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Velserbroek? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van onze vergelijker check jij omvangrijke gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Velserbroek.

zonneboiler systeem installeren in 1991

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3200.
 • Er geldt een subsidie tot wel €850.
 • Een doorsnee huishouden in Velsen gebruikt 1260 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €85 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1991
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Een zonneboiler installateur in Velserbroek vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Velserbroek! Door gebruik te maken van onze website achterhaal je verrassend eenvoudig een erkende installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Velsen. Of benader kvinl.nl waar je een database treft met competente installatiebedrijven in de regio. Verderop tref je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op reviews en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gebruikt voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit duurzame product behelst een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Zeker eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Velserbroek. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast plaatsen ze ook een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er structuren met een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Velserbroek variëren tussen €2775 en €3550, met montage. Dit duurzame product kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje tref jij hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor meerdere mogelijkheden de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €165 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.700€70
100 liter2€2.950 – €3.200€100
200 liter2€3.200 – €3.950€140
300 liter3€4.450 – €5.300€200
zonneboiler-kopen-velserbroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie de info toegezonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel stroom en gas je op dit moment verbruikt. Via het verbruik kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Velserbroek (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €600 tot €1150. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Velserbroek

 • S-Power (FK 3-400 AD), vermogen 2947 [KW], €2004 subsidie.
 • HRsolar (Nero 2 / 200M), vermogen 1344 [KW], €914 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT HPS – 500 – 3 UNIKO21), vermogen 2098 [KW], €1427 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Velsen een groene lening of kleine subsidie. Zie www.velsen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Velserbroek aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Velserbroek!

 • Een warmtepomp: haalt energie via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!