Zonneboiler Overveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Overveen? Via een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door deze pagina vind jij accurate informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Overveen.

zonneboiler systeem installeren in 2015

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4100.
 • De subsidies lopen op tot €1350.
 • Een gemiddeld gezin in Bloemendaal verbruikt 2120 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €110 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2015
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M32120 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€221,00

Een zonneboiler installateur in Overveen vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Overveen! D.m.v. onze website vind je verrassend eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Bloemendaal. Of surf naar kvinl.nl voor lijstjes met erkende installateurs in de buurt. In onderstaande box lees je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op recensies en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. In de basis relevant voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Overveen. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Overveen schommelen tussen de €2775 en €3350, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de inhoud van het buffervat, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Verderop ontdek je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor een paar voorbeelden de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €180 per jaar (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.500€55
100 liter2€2.825 – €3.075€95
200 liter2€3.125 – €3.825€145
300 liter3€4.475 – €5.400€195
zonneboiler-kopen-overveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de info toegezonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze statistieken kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Bijvoorbeeld de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. U krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Overveen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is in 2017 verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €800 tot wel €1200. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Overveen

 • S-Power (FK 4-500 AD), vermogen 3222 [KW], €2191 subsidie.
 • HRsolar (Hrs200L-D/7,5 combi), vermogen 294 [KW], €1999 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT HPS PLUS – 300 – 2 KSF26), vermogen 1387 [KW], €943 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Bloemendaal mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.bloemendaal.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Overveen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Overveen!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!