Zonneboiler Spaarndam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Spaarndam? Via een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product wordt opgebouwd door 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker ontdek jij omvangrijke raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Spaarndam.

zonneboiler systeem installeren in 2064

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1200.
 • Een alledaags gezin in Haarlemmerliede en Spaarnwoude stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €55 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmerliede en Spaarnwoude
Postcode2064
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Spaarndam vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Spaarndam! Door middel van deze website check je gemakkelijk een erkende installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Of klik door naar Qbis.nl voor een database met competente installateurs uit de buurt. Bijgaand bekijk jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om recensies en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen met een grote vraag naar warm water. Door o.a. lagere prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Spaarndam. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Spaarndam liggen tussen de €2550 en €3150, met installatie inclusief. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek jij voor een variatie aan mogelijkheden de investering en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €155 per jaar (gasprijzen mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudAantal collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.550€45
100 liter2€2.800 – €3.200€95
200 liter2€3.175 – €3.850€115
300 liter3€4.525 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-spaarndam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de informatie verzonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit & gas er verbruikt wordt. Geholpen door deze statistieken kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan de inhoud en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Je ontvangt zeer binnenkort een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Spaarndam (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden verder verruimd. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle types die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €425 tot wel €1550. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Spaarndam

 • S-Power (HP40-400 AD), vermogen 3103 [KW], €2110 subsidie.
 • HRsolar (Nero 3 / 200M), vermogen 1668 [KW], €1134 subsidie.
 • PLEION (ECO FRESH ECLIPSE 2 – 350 – 2 ECLIPSE), vermogen 1348 [KW], €917 subsidie.

Naast de landelijke subsidie geeft de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.haarlemmerliede.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Spaarndam aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Spaarndam!

 • Warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!