Zonneboiler Hoofddorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Hoofddorp? Door middel van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van de zonneboiler-vergelijker bekijk jij bruikbare info aangaande een zonneboiler kopen in Hoofddorp.

zonneboiler systeem installeren in 2131

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1800.
 • Een gemiddeld huishouden in Haarlemmermeer verbruikt 1260 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 15%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €110 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2131
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Hoofddorp vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Hoofddorp! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl tref je gemakkelijk een goede installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Haarlemmermeer. Of klik door naar kvinl.nl voor informatie over vakbekwame installatiebedrijven uit jullie streek. Onderstaand check je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie zorgt voor je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. In de basis eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van scherpe prijzen, RVO subsidie, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Hoofddorp. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er constructies met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Hoofddorp komen gemiddeld uit tussen €2675 en €3400, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor een aantal scenario’sde geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €65 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.500€50
100 liter2€2.925 – €3.175€90
200 liter2€3.175 – €3.975€110
300 liter3€4.550 – €5.100€150
zonneboiler-kopen-hoofddorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie de specificaties verstuurd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Middels deze info kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan de omvang en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Je krijgt binnen een week een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Hoofddorp (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verbreed. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle systemen die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €900 tot €1825. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Hoofddorp

 • ZBPro (ZP300tfp-3), vermogen 2136 [KW], €1452 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC18+TS-S 150L), vermogen 1648 [KW], €1121 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 600 – 5 ECLIPSE), vermogen 2876 [KW], €1956 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Haarlemmermeer wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.haarlemmermeer.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Hoofddorp aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Hoofddorp!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met o.a. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!