Zonneboiler Vijfhuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Vijfhuizen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door twee zaken: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Middels deze website bekijk je accurate toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Vijfhuizen.

zonneboiler systeem installeren in 2141

 • Een zonneboiler is een handige manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1700.
 • Een doorsnee huishouden in Haarlemmermeer gebruikt 1260 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €115 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2141
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Vijfhuizen vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Vijfhuizen! Geholpen door onze tool check je snel een betrouwbare installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Haarlemmermeer. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met eerlijke installatiebedrijven uit de gemeente. Verderop bekijk je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de winter wordt het water niet warm genoeg. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. In de eerste plaats toepasbaar op grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Vijfhuizen. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard moet je rekening houden met het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er structuren met een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Vijfhuizen fluctueren tussen de €2875 en €3350, met monteren & installeren. Het product heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Verderop check je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor een variatie aan scenario’sde geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €65 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.525€60
100 liter2€2.950 – €3.100€100
200 liter2€3.275 – €3.950€130
300 liter3€4.500 – €5.350€175
zonneboiler-kopen-vijfhuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties verzonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel stroom & gas de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze statistieken kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Vijfhuizen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle merken op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €525 tot €1100. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Vijfhuizen

 • ZBPro (ZP400tfp-4), vermogen 24 [KW], €1632 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC24+TS-S 500L), vermogen 2013 [KW], €1369 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 800 – 4 ECLIPSE), vermogen 2557 [KW], €1739 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Haarlemmermeer wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.haarlemmermeer.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Vijfhuizen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Vijfhuizen!

 • Warmtepomp: haalt energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!