Zonneboiler Kaag

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Kaag? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Het systeem bestaat uit twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van onze vergelijker check je praktische gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Kaag.

zonneboiler systeem installeren in 2159

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3700.
 • De subsidies lopen op tot €700.
 • Een alledaags gezin in Kaag en Braassem verbruikt 1390 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €150 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2159
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Kaag vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Kaag! Middels onze website check je moeiteloos een competente installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Kaag en Braassem. Of surf naar Qbis.nl voor informatie over goede installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand ontdek jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en certificaten en keurmerken. Onder andere VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product zorgt voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Het product wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral toepasbaar op grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Kaag. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard is er nog het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er structuren met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Kaag liggen tussen de €2925 en €4100, inclusief plaatsing. Het product heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Hierna vind je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees jij voor een paar voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €115 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.525€45
100 liter2€2.775 – €3.025€75
200 liter2€3.100 – €3.950€135
300 liter3€4.525 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-kaag

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de info aangeleverd mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel stroom + gas er verbruikt wordt. Via deze data kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt binnen een paar dagen een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Kaag (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle modellen die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €725 tot €1850. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Kaag

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 50T/S500L-1), vermogen 1787 [KW], €1215 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 200hp-t-300B), vermogen 1293 [KW], €879 subsidie.
 • Eco2All (Eco2all – 3x KA/2002 Comfort + 1000L), vermogen 3258 [KW], €2215 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Kaag en Braassem soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.kaagenbraassem.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Kaag aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Kaag!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!