Zonneboiler Sassenheim

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Sassenheim? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. De installatie bestaat uit twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl tref je veelzijdige aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Sassenheim.

zonneboiler systeem installeren in 2170

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1300.
 • Een doorsnee huishouden in Teylingen stookt 1300 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €145 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2170
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Sassenheim vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Sassenheim! Dankzij de zonneboiler-vergelijker tref je eenvoudig een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Teylingen. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met professionele installateurs uit de gemeente. Hieronder check je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met reviews en relevante keurmerken. Bekijk eens Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product regelt je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Vooral aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Vanwege beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Sassenheim. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Sassenheim variëren tussen €2925 en €4500, waarbij installatie is inbegrepen. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina check jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder bekijk jij voor meerdere omstandigheden de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €170 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.650€45
100 liter2€2.850 – €3.200€80
200 liter2€3.200 – €3.950€145
300 liter3€4.400 – €5.050€180
zonneboiler-kopen-sassenheim

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig weten wij ook naar wie verdere info toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas + stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze data kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf de woning. Je kunt denken aan aantal kamers en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Jij krijgt zeer binnenkort een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Sassenheim (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is in 2017 uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle types op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €550 tot €1650. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Sassenheim

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 80T/S800L-1), vermogen 3180 [KW], €2162 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 200hp-cv-750), vermogen 2456 [KW], €1670 subsidie.
 • Solar2all (HP55HE/300/PWM), vermogen 3413 [KW], €2321 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Teylingen mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.teylingen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Sassenheim aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Sassenheim!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door o.a. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!