Zonneboiler Teylingen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Teylingen? Via een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl tref jij toepasbare informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Teylingen.

zonneboiler systeem installeren in 2361

 • Een zonneboiler is een handige manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4400.
 • De subsidies lopen op tot €1350.
 • Een alledaags huishouden in Teylingen verbruikt 1300 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €120 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2361
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Teylingen vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Teylingen! Dankzij onze website vind je gemakkelijk een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Teylingen. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met goede installatiebedrijven uit de buurt. Onderstaand vind je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, Zonnekeur, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie voorziet in jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Dit systeem wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Bijzonder aantrekkelijk voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Door dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Teylingen. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Teylingen komen gemiddeld uit tussen €2975 en €3750, met montage. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Op deze pagina vind jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check je voor meerdere voorbeelden de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €105 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.650€55
100 liter2€2.750 – €3.150€80
200 liter2€3.275 – €3.975€145
300 liter3€4.500 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-teylingen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie de benodigde info verstuurd zal worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze informatie kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Woningomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. U krijgt z.s.m. een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Teylingen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is recentelijk verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle apparaten op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €825 tot wel €1225. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Teylingen

 • Van Waveren (Zonneboiler 2x 20 buizen 200L WW+CV), vermogen 1916 [KW], €1303 subsidie.
 • HRsolar (Nero 3 / 200M Liggend), vermogen 1661 [KW], €1129 subsidie.
 • Trendy Eco (2x VTC 30 + 1000L Hygiëneboiler), vermogen 3308 [KW], €2249 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Teylingen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.teylingen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Teylingen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Teylingen!

 • De warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente