Zonneboiler Oegstgeest

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Oegstgeest? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem kent 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via de zonneboiler-vergelijker bekijk jij actuele toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Oegstgeest.

zonneboiler systeem installeren in 2341

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4100.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €900.
 • Een alledaags huishouden in Oegstgeest gebruikt 1250 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €160 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteOegstgeest
Postcode2341
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31250 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een zonneboiler installateur in Oegstgeest vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Oegstgeest! Geholpen door deze website check je eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Oegstgeest. Of ga naar de website kvinl.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installatiebedrijven in de buurt. In de volgende paragraaf bekijk jij belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie is geschikt voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families die relatief veel warm water gebruiken. Door aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Oegstgeest. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Oegstgeest komen gemiddeld uit tussen €2525 en €3750, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor verscheide gevallen de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €150 per jaar (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.500€70
100 liter2€2.950 – €3.175€80
200 liter2€3.125 – €3.800€145
300 liter3€4.600 – €5.400€170
zonneboiler-kopen-oegstgeest

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het helder naar wie de informatie aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas en elektra je op dit moment verbruikt. Via deze gegevens kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Beschrijf de woning. Het betreft de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Oegstgeest (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is recent verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle modellen op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €825 tot wel €1050. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oegstgeest

 • Hetzonneboilerhuis (set 50 + HYG1.800 okoline-profi), vermogen 2348 [KW], €1597 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 100 + HYG1K.150), vermogen 3537 [KW], €2405 subsidie.
 • Trendy Eco (3x vlakke plaat 2.7 + 1000L Hygiëneboiler), vermogen 2936 [KW], €1996 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie verschaft de gemeente Oegstgeest mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.oegstgeest.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Oegstgeest aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Oegstgeest!

 • De warmtepomp: genereert energie middels de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!