Zonneboiler Voorschoten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Voorschoten? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product kent twee delen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker ontdek jij toepasbare informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Voorschoten.

zonneboiler systeem installeren in 2251

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1400.
 • Een gemiddeld gezin in Voorschoten gebruikt 1330 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €85 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteVoorschoten
Postcode2251
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2920 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Voorschoten vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Voorschoten! Via onze vergelijker tref je simpel en snel een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Voorschoten. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een database met geschikte installatiebedrijven uit de buurt. Onderstaand tref je verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens VCA, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Dit duurzame product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. In de basis toegepast door grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen met een grote vraag naar warm water. Dankzij scherpe prijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Voorschoten. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Voorschoten vinden we terug ergens tussen de €2575 en €3900, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Hierna tref je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor een aantal situatiesde aanschafprijzen en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €110 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.575€55
100 liter2€2.800 – €3.050€85
200 liter2€3.125 – €3.800€135
300 liter3€4.450 – €5.350€150
zonneboiler-kopen-voorschoten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig weten we naar wie de info verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze gegevens kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de inhoud en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. U ontvangt zeer binnenkort een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Voorschoten (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €750 tot €1250. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Voorschoten

 • Van Waveren (Zonneboiler 2x 25 buizen 300L WW+CV), vermogen 2079 [KW], €1414 subsidie.
 • HRsolar (Nero 4 / 300M), vermogen 2531 [KW], €1721 subsidie.
 • Trendy Eco (3x VTC 30 + 1000L Hygiëneboiler), vermogen 3661 [KW], €2489 subsidie.

Naast de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Voorschoten mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.voorschoten.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Voorschoten aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Voorschoten!

 • Warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!