Zonneboiler Hillegom

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Hillegom? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem kent 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker doorzoek jij omvangrijke details aangaande een zonneboiler kopen in Hillegom.

zonneboiler systeem installeren in 2180

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1000.
 • Een gemiddeld gezin in Hillegom verbruikt 1280 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €110 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHillegom
Postcode2180
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Hillegom vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Hillegom! Middels onze tool vind je zonder problemen een competente installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Hillegom. Of surf naar echteinstallateur.nl voor een overzicht met goede installatiebedrijven in de buurt. In onderstaande box bekijk jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar is de werking niet optimaal. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product zorgt voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Bovenal aantrekkelijk voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Hillegom. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Hillegom schommelen tussen de €2975 en €3300, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Hierna vind jij hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor een variatie aan situatiesde kostprijzen en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €100 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.525€45
100 liter2€2.950 – €3.125€100
200 liter2€3.275 – €3.800€135
300 liter3€4.600 – €5.100€180
zonneboiler-kopen-hillegom

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo weten we naar wie de betreffende informatie verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om te weten hoeveel stroom & gas er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze data kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Wat voor soort huis heeft u. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Vergeet ook niet het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke andere systemen geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen een paar dagen een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Hillegom (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is in 2017 verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle modellen die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €525 tot wel €1825. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hillegom

 • Hetzonneboilerhuis (set 40 +SO.300), vermogen 2171 [KW], €1476 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 300 BSV), vermogen 1973 [KW], €1342 subsidie.
 • Technea (200L OEG+3xVacuumbuis), vermogen 2281 [KW], €1551 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Hillegom een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.hillegom.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Hillegom aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Hillegom!

 • De warmtepomp: ontneemt energie via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!