Zonneboiler Heemstede

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Heemstede? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Middels onze website bekijk jij toepasbare details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Heemstede.

zonneboiler systeem installeren in 2101

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2600.
 • De subsidies lopen op tot €1800.
 • Een doorsnee huishouden in Heemstede verbruikt 1640 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €85 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeemstede
Postcode2101
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Heemstede vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Heemstede! Met behulp van onze website vind je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Heemstede. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met goede installateurs in je omgeving. Verderop check je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door middel van de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. In het najaar is de werking niet optimaal. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem kan gebruikt worden voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Het systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Heemstede. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De actuele kosten zonneboiler Heemstede liggen tussen de €2425 en €3100, met installatie. Het product heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Hierna vind je hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor een aantal mogelijkheden de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €90 per jaar (energieprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.700€50
100 liter2€2.925 – €3.100€95
200 liter2€3.150 – €3.875€135
300 liter3€4.575 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-heemstede

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo weten we naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en stroomde woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze info kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Je krijgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Heemstede (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie werd in 2017 uitgebreid. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle systemen die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €825 tot wel €1500. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Heemstede

 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar 2CPC24 SBS500L TW), vermogen 3192 [KW], €2171 subsidie.
 • TechniQ Energy.com (TQE-300L-vw+tw-36HP), vermogen 1801 [KW], €1225 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 2051 [KW], €1395 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente Heemstede wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.heemstede.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Heemstede aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Heemstede!

 • Een warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!