Zonneboiler Zandvoort

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Zandvoort? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product wordt opgebouwd door 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door deze website check jij veelzijdige raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Zandvoort.

zonneboiler systeem installeren in 2041

 • Een zonneboiler is een handige manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1750.
 • Een standaard woning in Zandvoort gebruikt 1340 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €95 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZandvoort
Postcode2041
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2820 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Zandvoort vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Zandvoort! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl ontdek je probleemloos een competente installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Zandvoort. Of benader Qbis.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven uit jouw provincie. In de volgende paragraaf bekijk je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Denk aan KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats interessant voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Zandvoort. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Zandvoort liggen tussen de €2925 en €3200, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop vind je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor verschillende situatiesde kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €95 per jaar (energieprijzen mei 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.650€40
100 liter2€2.950 – €3.025€85
200 liter2€3.225 – €3.975€145
300 liter3€4.425 – €5.400€175
zonneboiler-kopen-zandvoort

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie de specificaties aangeleverd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze informatie kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan aantal kamers en de isolatiewaarden. Relevant is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Je krijgt zeer binnenkort een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Zandvoort (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is twee jaar geleden uitgebreid. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle producten die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €575 tot €1275. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Zandvoort

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 3 + HSK-SLS 500), vermogen 2507 [KW], €1705 subsidie.
 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3455 [KW], €2349 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 3-24 HPC), vermogen 3614 [KW], €2458 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Zandvoort een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.zandvoort.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Zandvoort aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Zandvoort!

 • Warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente