Zonneboiler Noordwijkerhout

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Noordwijkerhout? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie kent twee toepassingen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl bekijk je praktische raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Noordwijkerhout.

zonneboiler systeem installeren in 2210

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1300.
 • Een alledaags gezin in Noordwijkerhout stookt 1270 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €160 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijkerhout
Postcode2210
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31270 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Noordwijkerhout vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Noordwijkerhout! Door middel van onze website tref je probleemloos een erkende installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Noordwijkerhout. Of surf naar echteinstallateur.nl voor informatie over vakbekwame installateurs in de regio. Onderstaand achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op referenties en relevante keurmerken. Bekijk eens Sterkin, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten is de CV-brander nodig. In de eerste plaats interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Noordwijkerhout. Dit systeem is goed te combineren met een warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Noordwijkerhout vinden we terug ergens tussen de €2775 en €3150, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Verderop vind je meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor velerlei voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €130 per jaar (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.625€45
100 liter2€2.875 – €3.150€80
200 liter2€3.250 – €3.900€135
300 liter3€4.550 – €5.400€170
zonneboiler-kopen-noordwijkerhout

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan weten we naar wie de info verzonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit & gas het huis per jaar nodig heeft. Middels deze statistieken kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan aantal kamers en de staat van de isolatie. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Je krijgt binnen een week een complete offerte via een zonneboiler monteur in Noordwijkerhout (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is recentelijk verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €950 tot wel €1500. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Noordwijkerhout

 • 123-Kaminofen (2CPC24+FKS 600), vermogen 3494 [KW], €2376 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px4 -EHS(H)(X)(B)16P50B(**)DL), vermogen 328 [KW], €2530 subsidie.
 • Trendy Eco (3x vlakke plaat 2.7 + 500L Hygiëneboiler), vermogen 282 [KW], €1918 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Noordwijkerhout een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.noordwijkerhout.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Noordwijkerhout aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Noordwijkerhout!

 • De warmtepomp: wint warmte via de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente