Zonneboiler Westland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Westland? Middels een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product wordt opgebouwd door twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker bekijk je veelzijdige gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Westland.

zonneboiler systeem installeren in 2291

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €750.
 • Een alledaags huishouden in Westland stookt 1220 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Concreet: een interessante besparing van +/- €140 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2291
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Westland vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Westland! Middels deze website ontdek je moeiteloos een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Westland. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop vind jij enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden is de werking niet optimaal. In dit scenario is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem voorziet in je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem behelst een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. In de basis interessant voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Westland. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Westland vinden we terug ergens tussen de €2525 en €4450, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, het volume van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Verderop vind jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor diverse omstandigheden de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €70 per jaar (gasprijzen april 2024). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.675€50
100 liter2€2.750 – €3.150€80
200 liter2€3.100 – €3.800€125
300 liter3€4.500 – €5.250€190
zonneboiler-kopen-westland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verzonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel stroom en gas het huis per jaar nodig heeft. Met deze statistieken kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Specificeer type woning. Denk aan de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Je ontvangt z.s.m. een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Westland (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit werd in 2017 verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle types die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €625 tot wel €1650. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Westland

 • Van Waveren (Zonneboiler 3x 25 buizen 300L WW+CV), vermogen 3394 [KW], €2308 subsidie.
 • Navetto (WPB200/HPC2,5), vermogen 1152 [KW], €783 subsidie.
 • TechniQ-Energy (200 liter voor verwarming en tapwater met 1×24 heatpipes – C), vermogen 1580 [KW], €1074 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Westland mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.gemeentewestland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Westland aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Westland!

 • Een warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente