Zonneboiler Kwintsheul

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Kwintsheul? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van onze vergelijker bekijk jij veelzijdige details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Kwintsheul.

zonneboiler systeem installeren in 2295

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €900.
 • Een alledaags gezin in Westland verbruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €155 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2295
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Kwintsheul vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Kwintsheul! Via deze website check je gemakkelijk een professionele installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Westland. Of probeer de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met erkende installatiebedrijven uit de buurt. Hierna ontdek je verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en eventuele keurmerken. Onder andere VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product zorgt voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan is de CV-brander nodig. Bovenal toepasbaar op grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Kwintsheul. Deze setup is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast plaatsen ze ook een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Kwintsheul vinden we terug ergens tussen de €2425 en €3500, inclusief plaatsing. Dit product kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Hierna bekijk jij hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor meerdere gevallen de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €75 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.550€40
100 liter2€2.750 – €3.125€105
200 liter2€3.150 – €3.825€125
300 liter3€4.425 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-kwintsheul

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie verdere info toegezonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas & elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Op basis van deze data kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Omschrijf uw woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. U krijgt zeer binnenkort een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Kwintsheul (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle producten op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €525 tot €1350. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kwintsheul

 • Nefit (Zonneboiler-cv-combipakket Trendline HRC25 CW4 II), vermogen 2704 [KW], €1839 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar Coll 10 m2- Oeg HSP1 1000), vermogen 3095 [KW], €2105 subsidie.
 • Solar2all (HP105HE/500BPWM), vermogen 3911 [KW], €2659 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Westland een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.gemeentewestland.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Kwintsheul aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Kwintsheul!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!