Zonneboiler Wateringen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Wateringen? Via een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product komt tot stand door twee delen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Via de zonneboiler-vergelijker doorzoek je veelzijdige aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Wateringen.

zonneboiler systeem installeren in 2291

 • Een zonneboiler is een interessante manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1000.
 • Een gemiddeld huishouden in Westland gebruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Dit houdt in een forse besparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2291
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Wateringen vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Wateringen! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker vind je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Westland. Of klik door naar Qbis.nl voor lijstjes met eerlijke installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf lees je verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Denk aan KviNL, Sterkin, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem kan benut worden voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Zeker eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die veel warm water gebruiken. Vanwege lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Wateringen. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Wateringen variëren tussen €2700 en €4500, met installatie inclusief. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt check jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor enkele voorbeeldsituaties de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €125 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.525€45
100 liter2€2.850 – €3.100€80
200 liter2€3.150 – €4.000€130
300 liter3€4.400 – €5.100€190
zonneboiler-kopen-wateringen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de productinfo verzonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel stroom + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze statistieken kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke andere systemen voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Je krijgt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Wateringen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling werd jaren geleden verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle producten op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €500 tot €1450. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wateringen

 • Nefit (SolarLine 3-300 II), vermogen 3056 [KW], €2078 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar Coll 2,5m2- Oeg HSP1 400), vermogen 1189 [KW], €809 subsidie.
 • Solar2all (HP100HE/500B/PWM), vermogen 3886 [KW], €2642 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Westland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.gemeentewestland.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Wateringen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Wateringen!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte middels de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!