Zonneboiler Ter Heijde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Ter Heijde? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Het systeem wordt gevormd door twee delen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van onze vergelijker check je accurate gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Ter Heijde.

zonneboiler systeem installeren in 2684

 • Een zonneboiler is een interessante manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1650.
 • Een doorsnee huishouden in Westland verbruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €85 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2684
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Ter Heijde vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Ter Heijde! Middels onze vergelijker vind je moeiteloos een professionele installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Westland. Of ga naar Qbis.nl voor een schema met vakbekwame installateurs in de buurt. Onderstaand vind jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product zorgt voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Deze installatie behelst een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal interessant voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Wegens lage winkelprijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Ter Heijde. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Ter Heijde komen gemiddeld uit tussen €2650 en €3550, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt bepaald door het type zonnecollectors, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. In het volgende kopje check jij meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor een paar voorbeeldsituaties de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €125 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.600€40
100 liter2€2.900 – €3.000€95
200 liter2€3.300 – €3.975€145
300 liter3€4.400 – €5.050€150
zonneboiler-kopen-ter-heijde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn adres en contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de informatie verstuurd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel elektra en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van het verbruik kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn woonoppervlak en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Er volgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Ter Heijde (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze werd in 2017 verder verruimd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €700 tot €1500. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Ter Heijde

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 AL Paket 3 + SKL 500), vermogen 2685 [KW], €1826 subsidie.
 • DAXX (2×22 + 500L), vermogen 3361 [KW], €2285 subsidie.
 • Segno-Membro (3xBHP20+500LH), vermogen 3428 [KW], €2331 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Westland soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.gemeentewestland.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Ter Heijde aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Ter Heijde!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door bijv. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!