Zonneboiler De Lier

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in De Lier? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Dankzij deze website lees je toepasbare informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in De Lier.

zonneboiler systeem installeren in 2678

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €800.
 • Een alledaags gezin in Westland gebruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €135 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2678
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in De Lier vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en kies voor een goede zonneboiler installateur in De Lier! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl vind je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Westland. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor een database met erkende installatiebedrijven in de regio. Hieronder vind jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na referenties en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gebruikt voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Door dalende prijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in De Lier. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler De Lier fluctueren tussen de €2550 en €3550, met installatie inclusief. Dit duurzame product gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Op onze website lees je uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor diverse situatiesde investering en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €125 per jaar (energieprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.675€60
100 liter2€2.875 – €3.175€75
200 liter2€3.150 – €3.850€140
300 liter3€4.600 – €5.050€195
zonneboiler-kopen-de-lier

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan adres en contactgegevens. Zo komen wij erachter naar wie de benodigde info aangeleverd zal worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas & elektra er op het adres wordt gebruikt. Via deze gegevens kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan aantal kamers en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt snel een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in De Lier (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is in 2017 verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle types die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €675 tot €1350. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in De Lier

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 AL Paket 2 + WP 350), vermogen 1971 [KW], €1340 subsidie.
 • DAXX (1×15 + 200L), vermogen 1075 [KW], €731 subsidie.
 • Segno-Membro (2xBHP20+400L), vermogen 2020 [KW], €1374 subsidie.

Naast de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Westland mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.gemeentewestland.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte De Lier aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in De Lier!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!