Zonneboiler Bleiswijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Bleiswijk? Via een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door 2 delen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van de zonneboiler-vergelijker bekijk jij samengestelde gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Bleiswijk.

zonneboiler systeem installeren in 2665

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1100.
 • Een doorsnee gezin in Lansingerland stookt 1190 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €145 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2665
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Bleiswijk vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Bleiswijk! Via deze pagina achterhaal je snel een competente installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Lansingerland. Of klik door naar de website Qbis.nl voor actuele overzichten met competente installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf ontdek jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie wordt gebruikt voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. Bijzonder toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Bleiswijk. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In mei 2024 zijn er oplossingen een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Bleiswijk vinden we terug ergens tussen de €2400 en €3200, met installatie inclusief. Deze installatie heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref jij voor meerdere scenario’sde kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €175 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.600€55
100 liter2€2.900 – €3.050€95
200 liter2€3.150 – €3.925€130
300 liter3€4.400 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-bleiswijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan is het helder naar wie de specificaties verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit en gas je op dit moment verbruikt. Door deze statistieken kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. U ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Bleiswijk (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle producten die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €750 tot wel €1850. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bleiswijk

 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 2 + WP350), vermogen 2414 [KW], €1642 subsidie.
 • Orion Solar (2×24+400ltr hygiene), vermogen 3502 [KW], €2381 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 66-1000), vermogen 368 [KW], €2502 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Lansingerland een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.lansingerland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Bleiswijk aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Bleiswijk!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!