Zonneboiler Delfgauw

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Delfgauw? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product kent twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van onze vergelijker bekijk jij handige raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Delfgauw.

zonneboiler systeem installeren in 2645

 • Een zonneboiler is een interessante manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1350.
 • Een gemiddeld gezin in Pijnacker-Nootdorp verbruikt 1010 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €160 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2645
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31010 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een zonneboiler installateur in Delfgauw vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Delfgauw! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl vind je moeiteloos een betrouwbare installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Of check kvinl.nl waar je een database treft met professionele installateurs in de buurt. In onderstaande box check jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op recensies en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. De installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Bovenal een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Delfgauw. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er constructies met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Delfgauw liggen tussen de €2700 en €3900, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Hierna vind je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check jij voor een aantal omstandigheden de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €145 per jaar (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.675€60
100 liter2€2.750 – €3.100€75
200 liter2€3.200 – €3.975€120
300 liter3€4.575 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-delfgauw

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten we naar wie de benodigde info toegezonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel stroom & gas er verbruikt wordt. Via het verbruik kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Het betreft woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Delfgauw (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit werd in 2017 verhoogd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle installaties die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €825 tot wel €1025. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Delfgauw

 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 2+ SKL 300), vermogen 2658 [KW], €1807 subsidie.
 • Orion Solar (1×24+200ltr hygiene), vermogen 1972 [KW], €1341 subsidie.
 • HRsolar (HRS300D/4,8AR), vermogen 1853 [KW], €1260 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Pijnacker-Nootdorp een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.pijnacker-nootdorp.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Delfgauw aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Delfgauw!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!