Zonneboiler Woubrugge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Woubrugge? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je toepasbare details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Woubrugge.

zonneboiler systeem installeren in 2481

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2800.
 • De subsidies lopen op tot €1050.
 • Een doorsnee huishouden in Kaag en Braassem gebruikt 1390 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €145 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2481
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Woubrugge vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Woubrugge! Via deze website bekijk je simpel en snel een goede installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Kaag en Braassem. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met geschikte installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf vind jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan benut worden voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Woubrugge. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er constructies met een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Woubrugge variëren tussen €2750 en €3550, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref jij voor velerlei omstandigheden de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €60 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.525€45
100 liter2€2.950 – €3.000€80
200 liter2€3.275 – €3.850€135
300 liter3€4.400 – €5.300€155
zonneboiler-kopen-woubrugge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via het verbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en staat van isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt z.s.m. een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Woubrugge (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is in 2017 verder verruimd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle artikelen die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €450 tot wel €1125. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Woubrugge

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 100T/KER1000L-1), vermogen 3472 [KW], €2361 subsidie.
 • Nelskamp (ATAG ALEC300-9,42m2 Nelskamp 2Power), vermogen 1672 [KW], €1137 subsidie.
 • PLEION (TRIO RAY – 600L – 4 RAY10), vermogen 2629 [KW], €1788 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Kaag en Braassem soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.kaagenbraassem.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Woubrugge aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Woubrugge!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!