Zonneboiler Nieuwveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Nieuwveen? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem wordt opgebouwd door twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van onze tool tref je accurate details over een zonneboiler kopen in Nieuwveen.

zonneboiler systeem installeren in 2441

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1850.
 • Een gemiddeld gezin in Nieuwkoop verbruikt 1440 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €90 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2441
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwveen vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Nieuwveen! Via zonneboilerrevolutie.nl vind je verrassend eenvoudig een geschikte installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Nieuwkoop. Of check Qbis.nl voor lijstjes met vakbekwame installateurs in de regio. In onderstaande box vind je diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met reviews en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. KviNL, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Vooral een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families met een grote vraag naar warm water. Vanwege beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Nieuwveen. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Nieuwveen komen gemiddeld uit tussen €2650 en €4000, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. In het volgende kopje check jij hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna check jij voor een aantal situatiesde kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €120 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.525€65
100 liter2€2.775 – €3.075€90
200 liter2€3.175 – €3.800€130
300 liter3€4.425 – €5.100€155
zonneboiler-kopen-nieuwveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de informatie toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze informatie kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Verstel details over uw huis. Denk aan woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Nieuwveen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle types die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €950 tot €1225. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nieuwveen

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 50T/KER500L-1), vermogen 1995 [KW], €1357 subsidie.
 • Technea (Settech 800L+3Calorio7,2m2), vermogen 3054 [KW], €2077 subsidie.
 • PLEION (TRIO ECLIPSE 2 – 600L – 4 ECLIPSE), vermogen 2575 [KW], €1751 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Nieuwkoop een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.nieuwkoop.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Nieuwveen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Nieuwveen!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte middels de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!