Zonneboiler Bodegraven

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Bodegraven? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product wordt gevormd door 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl tref je handige aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Bodegraven.

zonneboiler systeem installeren in 2411

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1450.
 • Een alledaags huishouden in Bodegraven-Reeuwijk stookt 1440 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €100 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2411
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Bodegraven vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Bodegraven! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker tref je moeiteloos een erkende installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Of probeer kvinl.nl voor informatie over ervaren installateurs uit de buurt. Onderstaand achterhaal je verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Onder andere Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product is toepasbaar voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Het product wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk relevant voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Bodegraven. Deze setup is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk hebben we nog het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Bodegraven schommelen tussen de €2475 en €4350, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje vind jij meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek je voor meerdere situatiesde geschatte kosten en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €75 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.600€40
100 liter2€2.800 – €3.075€100
200 liter2€3.150 – €3.925€120
300 liter3€4.550 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-bodegraven

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo weten we naar wie de informatie aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze info kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Er volgt binnen een week een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Bodegraven (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle types die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €400 tot wel €1200. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Bodegraven

 • Burg Spitzentechnologie (3 x Platinmaster SBS300 TW), vermogen 1970 [KW], €1340 subsidie.
 • ReHeat B.V (EDSI boiler 3-30hpc), vermogen 3632 [KW], €2470 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO RAY – 800 – 4 XRAY10), vermogen 26 [KW], €1768 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk soms een extra tegemoetkoming. Zie www.bodegraven-reeuwijk.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Bodegraven aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Bodegraven!

 • Warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!