Zonneboiler Hazerswoude-Dorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Hazerswoude-Dorp? Via een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem kent 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij onze website doorzoek jij accurate adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Hazerswoude-Dorp.

zonneboiler systeem installeren in 2391

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1450.
 • Een alledaags gezin in Alphen aan den Rijn verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €65 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2391
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Hazerswoude-Dorp vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Hazerswoude-Dorp! D.m.v. onze website tref je snel een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Alphen aan den Rijn. Of bezoek de website Qbis.nl voor informatie over competente installateurs in de regio. Hieronder vind jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Via het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze installatie regelt je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan springt de CV-brander bij. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Hazerswoude-Dorp. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er structuren met het buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Hazerswoude-Dorp variëren tussen €2475 en €4100, waarbij installatie is inbegrepen. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Op deze pagina lees je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder check jij voor diverse mogelijkheden de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €135 per jaar (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.650€60
100 liter2€2.825 – €3.000€100
200 liter2€3.175 – €3.850€115
300 liter3€4.600 – €5.250€160
zonneboiler-kopen-hazerswoude-dorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit je op dit moment verbruikt. Via het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Het betreft woonoppervlak en de staat van de isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke andere systemen in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt z.s.m. een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Hazerswoude-Dorp (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling is recentelijk verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle installaties die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €800 tot €1050. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hazerswoude-Dorp

 • Burg Spitzentechnologie (1 x Platinmaster BS100 TW), vermogen 706 [KW], €480 subsidie.
 • ReHeat B.V (EDSI boiler 4-24hpc), vermogen 3675 [KW], €2499 subsidie.
 • Econo (M36HPCPC-300-H2), vermogen 317 [KW], €2156 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Alphen aan den Rijn wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.alphenaandenrijn.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Hazerswoude-Dorp aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Hazerswoude-Dorp!

 • Een warmtepomp: wint energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!