Zonneboiler Nieuwe Wetering

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Nieuwe Wetering? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van onze tool vind je praktische aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Nieuwe Wetering.

zonneboiler systeem installeren in 2376

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €700.
 • Een gemiddeld huishouden in Kaag en Braassem gebruikt 1390 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €100 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2376
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwe Wetering vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Nieuwe Wetering! Middels onze website vind je zonder problemen een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Kaag en Braassem. Of probeer de website kvinl.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installateurs uit jullie streek. Verderop ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product is er voor 2 zaken: warm tapwater en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker een rendabele oplossing voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van lagere prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Nieuwe Wetering. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast moet je rekening houden met een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Nieuwe Wetering komen gemiddeld uit tussen €2425 en €4450, met montage. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Hierna lees je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor verschillende scenario’sde geschatte kosten en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €170 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.650€50
100 liter2€2.950 – €3.050€85
200 liter2€3.250 – €3.900€110
300 liter3€4.550 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-nieuwe-wetering

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel stroom + gas de woning per jaar verbruikt. Met deze statistieken kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan woonoppervlak en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Er volgt snel een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Nieuwe Wetering (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit werd twee jaar geleden uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle apparaten op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €475 tot €1075. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Nieuwe Wetering

 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar CPC24 HSSFHM300L TW + CV), vermogen 1538 [KW], €1046 subsidie.
 • ReHeat B.V (EDSI boiler 2-24hpc), vermogen 2162 [KW], €1470 subsidie.
 • Solar2all (TS120/500B/PWM), vermogen 3951 [KW], €2687 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Kaag en Braassem wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.kaagenbraassem.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Nieuwe Wetering aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Nieuwe Wetering!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte middels de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!