Zonneboiler Rijpwetering

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Rijpwetering? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door twee zaken: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via onze tool vind je actuele aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Rijpwetering.

zonneboiler systeem installeren in 2375

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1450.
 • Een alledaags gezin in Kaag en Braassem stookt 1390 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €125 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2375
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Rijpwetering vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Rijpwetering! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl vind je verrassend eenvoudig een geschikte installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Kaag en Braassem. Of check de website Qbis.nl voor lijstjes met competente installateurs uit jullie streek. Onderstaand tref jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Dan springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Het product bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats aantrekkelijk voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Rijpwetering. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop plaatsen ze ook een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Rijpwetering schommelen tussen de €2450 en €3350, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Hierna vind jij meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor een paar voorbeelden de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €145 per jaar (gasprijzen april 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.525€65
100 liter2€2.800 – €3.025€85
200 liter2€3.200 – €3.875€140
300 liter3€4.575 – €5.250€170
zonneboiler-kopen-rijpwetering

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de benodigde info verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze data kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Jij krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Rijpwetering (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle installaties die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €700 tot €1125. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Rijpwetering

 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar 2CPC24 HSSFHM300L TW + CV), vermogen 3114 [KW], €2118 subsidie.
 • ReHeat B.V (EDSI boiler 1-24hpc), vermogen 1606 [KW], €1092 subsidie.
 • Solar2all (TS90/500/PWM), vermogen 3788 [KW], €2576 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOlevert de gemeente Kaag en Braassem een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.kaagenbraassem.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Rijpwetering aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Rijpwetering!

 • Warmtepomp: onttrekt energie via de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!