Zonneboiler Oude Wetering

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Oude Wetering? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door 2 onderdelen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door onze vergelijker tref je uitgebreide informatie aangaande een zonneboiler kopen in Oude Wetering.

zonneboiler systeem installeren in 2377

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1150.
 • Een standaard woning in Kaag en Braassem gebruikt 1390 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €160 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2377
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Oude Wetering vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Oude Wetering! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je zonder problemen een vakbekwame installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Kaag en Braassem. Of klik door naar kvinl.nl voor een database met erkende installateurs in de regio. Hierna check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om klantervaringen en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem kan benut worden voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk interessant voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen met een grote vraag naar warm water. Wegens lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Oude Wetering. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop is er nog een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Oude Wetering variëren tussen €2500 en €4300, inclusief installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor verschillende voorbeelden de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €135 per jaar (energieprijzen april 2024). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.525€50
100 liter2€2.850 – €3.175€90
200 liter2€3.100 – €3.925€115
300 liter3€4.600 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-oude-wetering

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de info verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om te weten hoeveel elektriciteit en gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze informatie kan de expert een goed advies geven.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Oude Wetering (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is recent uitgebreid. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €650 tot €1875. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Oude Wetering

 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar 2CPC24 FHS600L TW + CV), vermogen 3216 [KW], €2187 subsidie.
 • ReHeat B.V (EDSI boiler 3-24hpc), vermogen 3458 [KW], €2351 subsidie.
 • Econo (M24HPCPC-300-H2), vermogen 1996 [KW], €1357 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Kaag en Braassem soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.kaagenbraassem.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Oude Wetering aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Oude Wetering!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!