Zonneboiler Noorden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Noorden? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat uit 2 zaken: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van deze pagina tref je samengestelde gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Noorden.

zonneboiler systeem installeren in 2431

 • Een zonneboiler is een populaire manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1400.
 • Een gemiddeld huishouden in Nieuwkoop verbruikt 1440 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €85 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2431
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Noorden vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Noorden! D.m.v. deze website achterhaal je snel een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Nieuwkoop. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met goede installateurs uit de gemeente. Bijgaand achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Denk aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie kan benut worden voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product behelst geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Noorden. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag zijn er oplossingen het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Noorden komen gemiddeld uit tussen €2450 en €3850, met montage. Deze installatie heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Verderop lees je hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht check jij voor verscheide scenario’sde kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €125 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.500€50
100 liter2€2.750 – €3.025€100
200 liter2€3.200 – €3.925€115
300 liter3€4.425 – €5.050€195
zonneboiler-kopen-noorden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan is het helder naar wie de informatie verzonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Met het verbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld de omvang en de isolatiewaarden. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Jij krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Noorden (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit werd jaren geleden verder verhoogd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle apparaten die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €500 tot €1700. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Noorden

 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar 2CPC24 SBS500L TW), vermogen 3192 [KW], €2171 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2CPC18 + HSP-1 400), vermogen 3205 [KW], €2179 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO RAY – 1000 – 5 XRAY10), vermogen 2814 [KW], €1914 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Nieuwkoop mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.nieuwkoop.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Noorden aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Noorden!

 • Warmtepomp: wint energie uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!