Zonneboiler Zevenhoven

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Zevenhoven? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product kent 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. onze vergelijker vind je veelzijdige details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Zevenhoven.

zonneboiler systeem installeren in 2435

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1050.
 • Een standaard woning in Nieuwkoop verbruikt 1440 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €140 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2435
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Zevenhoven vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Zevenhoven! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je zonder problemen een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Nieuwkoop. Of check echteinstallateur.nl voor een database met ervaren installateurs uit jouw provincie. Verderop achterhaal je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na referenties en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem kan gebruikt worden voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk een rendabele oplossing voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Zevenhoven. Dit systeem is goed te combineren met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In juni 2024 zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Zevenhoven variëren tussen €2775 en €4400, met installatie. De installatie heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Op deze pagina bekijk je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor meerdere situatiesde geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €65 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.650€55
100 liter2€2.875 – €3.075€100
200 liter2€3.150 – €3.900€115
300 liter3€4.575 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-zevenhoven

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties toegezonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas en stroomhet huis per jaar nodig heeft. Op basis van het verbruik kan de specialist een goed advies geven.

 3. Type huis

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. U krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Zevenhoven (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is recent extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle producten die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €825 tot wel €1900. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zevenhoven

 • HONE (HONE premium 500L 11-SP501), vermogen 3710 [KW], €2523 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2 x CPC24 + HSP-1 400L), vermogen 349 [KW], €2373 subsidie.
 • PLEION (TRIO ECLIPSE 2 – 600 – 3 ECLIPSE), vermogen 2141 [KW], €1456 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie biedt de gemeente Nieuwkoop wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.nieuwkoop.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Zevenhoven aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Zevenhoven!

 • Een warmtepomp: wint energie middels de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!