Zonneboiler Aarlanderveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Aarlanderveen? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door 2 zaken: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Door middel van de zonneboiler-vergelijker lees je omvangrijke details die helpen bij een zonneboiler kopen in Aarlanderveen.

zonneboiler systeem installeren in 2445

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1150.
 • Een gemiddeld huishouden in Alphen aan den Rijn verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €95 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2445
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Aarlanderveen vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Aarlanderveen! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je gemakkelijk een betrouwbare installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Alphen aan den Rijn. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor een schema met competente installatiebedrijven uit jouw provincie. In de volgende paragraaf bekijk jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie kan benut worden voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie houdt in: een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker interessant voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Aarlanderveen. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook moet je rekening houden met het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De actuele kosten zonneboiler Aarlanderveen fluctueren tussen de €2550 en €4100, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de grootte van het buffervat, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna ontdek jij een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder check jij voor verscheide voorbeeldsituaties de totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €80 per jaar (energieprijzen mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.500€70
100 liter2€2.800 – €3.075€85
200 liter2€3.200 – €3.850€115
300 liter3€4.550 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-aarlanderveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel elektra en gas het huis per jaar nodig heeft. Op basis van het verbruik kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt snel een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Aarlanderveen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is recentelijk verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €700 tot wel €1425. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Aarlanderveen

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 60T/KER500L-1), vermogen 3039 [KW], €2067 subsidie.
 • Wolf (BSP-W- 1000 met 4xF3-1), vermogen 2581 [KW], €1755 subsidie.
 • PLEION (TRIO ECLIPSE 2 – 800 – 4 ECLIPSE), vermogen 2575 [KW], €1751 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Alphen aan den Rijn mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.alphenaandenrijn.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Aarlanderveen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Aarlanderveen!

 • Warmtepomp: ontneemt energie via de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!