Zonneboiler Honselersdijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Honselersdijk? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit twee onderdelen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij uitgebreide raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Honselersdijk.

zonneboiler systeem installeren in 2675

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €900.
 • Een alledaags gezin in Westland verbruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2675
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Honselersdijk vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Honselersdijk! Via de zonneboiler-vergelijker bekijk je eenvoudig een competente installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Westland. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met ervaren installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box tref jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In de winter wordt het water niet warm genoeg. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan benut worden voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor families die veel warm water gebruiken. Wegens aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Honselersdijk. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Honselersdijk schommelen tussen de €2400 en €4000, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor verschillende mogelijkheden de totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €75 per jaar (energieprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.675€45
100 liter2€2.900 – €3.050€80
200 liter2€3.125 – €3.950€125
300 liter3€4.575 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-honselersdijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om adres en contactgegevens. Dan weten we naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Via deze data kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Honselersdijk (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle producten die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €500 tot €1825. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Honselersdijk

 • Solarbayer (PremiumPlus 2,86 AL – Paket 2 + SKL 300), vermogen 2258 [KW], €1535 subsidie.
 • Orion Solar (2×24+800ltr hygiene), vermogen 3577 [KW], €2432 subsidie.
 • DAXX (1x 1000 liter met 2×20 buizen), vermogen 3388 [KW], €2304 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Westland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.gemeentewestland.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Honselersdijk aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Honselersdijk!

 • Warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!