Zonneboiler s-Gravenzande

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in s-Gravenzande? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door deze website lees je uitgebreide toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in s-Gravenzande.

zonneboiler systeem installeren in 2691

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1200.
 • Een alledaags gezin in Westland stookt 1220 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €130 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2691
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in s-Gravenzande vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in s-Gravenzande! Aan de hand van onze website bekijk je probleemloos een erkende installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Westland. Of ga naar kvinl.nl voor actuele overzichten met geschikte installatiebedrijven in de regio. Onderstaand tref je verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook beoordelingen en certificering. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem kan gebruikt worden voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij lagere prijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in s-Gravenzande. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler s-Gravenzande variëren tussen €2825 en €3650, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De prijs kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina vind je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna check je voor enkele voorbeelden de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €75 per jaar (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.700€40
100 liter2€2.800 – €3.075€95
200 liter2€3.175 – €3.850€140
300 liter3€4.475 – €5.100€170
zonneboiler-kopen-s-gravenzande

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel elektra & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze gegevens kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Het betreft woonoppervlak en de mate van isolatie. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Je ontvangt binnen een week een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in s-Gravenzande (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd twee jaar geleden verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle apparaten die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €975 tot wel €1750. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in s-Gravenzande

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 2 + SKL 300), vermogen 1797 [KW], €1222 subsidie.
 • Zonneboilerpro (WPB260-CPC), vermogen 2294 [KW], €1860 subsidie.
 • PLEION (EGO SMART SOLAR BOX 150), vermogen 93 [KW], €63 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVObiedt de gemeente Westland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.gemeentewestland.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte s-Gravenzande aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in s-Gravenzande!

 • Een warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!