Zonneboiler Gelderswoude

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Gelderswoude? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van onze tool tref jij uitgebreide adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Gelderswoude.

zonneboiler systeem installeren in 2735

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €850.
 • Een gemiddelde woning in Zoeterwoude stookt 1260 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €85 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoeterwoude
Postcode2735
Netnummer079 (+3179)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Gelderswoude vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Gelderswoude! Door middel van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je probleemloos een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Zoeterwoude. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs uit jullie streek. Hieronder vind je verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om reviews en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels de leidingen gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit systeem kan benut worden voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Vooral toegepast door grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Dankzij beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Gelderswoude. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast is er nog een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Gelderswoude komen gemiddeld uit tussen €2525 en €4250, met montage. Het product gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op onze website ontdek jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor een paar omstandigheden de kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €160 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.650€60
100 liter2€2.875 – €3.000€80
200 liter2€3.200 – €3.825€140
300 liter3€4.500 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-gelderswoude

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie verdere info aangeleverd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit & gas het huis per jaar nodig heeft. Met deze info kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Je krijgt snel een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Gelderswoude (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is recentelijk verder verhoogd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle apparaten die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €700 tot wel €1375. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Gelderswoude

 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 3 + HSK -SLS 800), vermogen 2989 [KW], €2033 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2 CPC24 & TS S 400), vermogen 3473 [KW], €2362 subsidie.
 • PLEION (EGO SMART SOLAR BOX 220), vermogen 265 [KW], €180 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Zoeterwoude een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.zoeterwoude.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Gelderswoude aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Gelderswoude!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!