Zonneboiler Zevenhuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Zevenhuizen? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door onze website vind je toepasbare info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Zevenhuizen.

zonneboiler systeem installeren in 2761

 • Een zonneboiler is een populaire manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1350.
 • Een alledaags gezin in Zuidplas gebruikt 1230 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2761
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Zevenhuizen vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Zevenhuizen! Via onze vergelijker ontdek je moeiteloos een betrouwbare installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Zuidplas. Of check de website kvinl.nl voor een schema met erkende installateurs uit jullie streek. Hierna achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en certificaten en keurmerken. Onder andere KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie is er voor 2 zaken: je watervoorziening en een warme woning. Deze installatie houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. Vooral aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Wegens interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Zevenhuizen. Dit apparaat is goed te combineren met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er constructies met het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Zevenhuizen zitten gemiddeld tussen €2675 en €3700, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op deze pagina lees jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna check je voor verschillende omstandigheden de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €110 per jaar (energieprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.500€50
100 liter2€2.950 – €3.025€95
200 liter2€3.125 – €3.950€120
300 liter3€4.575 – €5.350€160
zonneboiler-kopen-zevenhuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de betreffende informatie verzonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om te weten hoeveel gas & elektra er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze info kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Zevenhuizen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd jaren geleden verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle merken die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €425 tot wel €1300. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zevenhuizen

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 3 + HSK-SLS 500), vermogen 2507 [KW], €1705 subsidie.
 • Thercon (DSW300HS+ – 1x SCIV30), vermogen 1562 [KW], €1062 subsidie.
 • Solmax (200-2f-slm), vermogen 1778 [KW], €1209 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Zuidplas mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.zuidplas.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Zevenhuizen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Zevenhuizen!

 • Een warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!