Zonneboiler Boskoop

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Boskoop? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van deze pagina check jij omvangrijke info aangaande een zonneboiler kopen in Boskoop.

zonneboiler systeem installeren in 2771

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1150.
 • Een gemiddeld gezin in Alphen aan den Rijn verbruikt 1440 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €70 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2771
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Boskoop vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Boskoop! Door gebruik te maken van onze website vind je probleemloos een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Alphen aan den Rijn. Of check de website kvinl.nl voor lijstjes met competente installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf check je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Onder andere KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Deze installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. Vooral eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families met een hoog warmwater-gebruik. Wegens lagere prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Boskoop. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Boskoop fluctueren tussen de €2750 en €4050, met installatie inclusief. De installatie gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina check je uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor een paar scenario’sde kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €65 per jaar (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.550€40
100 liter2€2.850 – €3.025€100
200 liter2€3.300 – €3.950€140
300 liter3€4.550 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-boskoop

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie verdere info verzonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel elektra + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze info kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld de inhoud en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Boskoop (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle systemen die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €400 tot wel €1500. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Boskoop

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 3 + SKL 500), vermogen 2545 [KW], €1731 subsidie.
 • Thercon (DSW300HS+ – 2x SCIV30), vermogen 2888 [KW], €1964 subsidie.
 • Solmax (300-3f-slm), vermogen 2923 [KW], €1988 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Alphen aan den Rijn een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.alphenaandenrijn.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Boskoop aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Boskoop!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit bijvoorbeeld ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!