Zonneboiler Stolwijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Stolwijk? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Het product bestaat in de basis uit twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels onze tool vind jij bruikbare details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Stolwijk.

zonneboiler systeem installeren in 2821

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1150.
 • Een alledaags gezin in Krimpenerwaard stookt 1380 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €60 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2821
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Stolwijk vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Stolwijk! Geholpen door deze pagina achterhaal je zonder problemen een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Krimpenerwaard. Of ga naar de website Qbis.nl voor een schema met goede installateurs in de buurt. Hieronder vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het product regelt je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Dan is de CV-brander nodig. In de basis interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Stolwijk. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard is er nog het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Stolwijk liggen tussen de €2400 en €4500, inclusief installeren. Dit duurzame product heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina check jij een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht check je voor velerlei situatiesde kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €105 per jaar (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.600€65
100 liter2€2.875 – €3.125€105
200 liter2€3.275 – €3.825€115
300 liter3€4.500 – €5.300€150
zonneboiler-kopen-stolwijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie verdere info verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel elektra & gas je op dit moment verbruikt. Via het verbruik kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Omschrijf uw woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Stolwijk (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling is recent uitgebreid. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €850 tot €1175. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Stolwijk

 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 3 + SKL 300), vermogen 2061 [KW], €1401 subsidie.
 • Thercon (DSW300HS+ – 2x SCO210M4), vermogen 1673 [KW], €1138 subsidie.
 • Solmax (410-3f-slm), vermogen 2944 [KW], €2002 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie biedt de gemeente Krimpenerwaard een groene lening of kleine subsidie. Check www.krimpenerwaard.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Stolwijk aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet jou van een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Stolwijk!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!