Zonneboiler Bergambacht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Bergambacht? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door twee zaken: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via de zonneboiler-vergelijker ontdek jij accurate raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Bergambacht.

zonneboiler systeem installeren in 2861

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1600.
 • Een doorsnee huishouden in Krimpenerwaard stookt 1380 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 12%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €150 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2861
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Bergambacht vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Bergambacht! Middels zonneboilerrevolutie.nl vind je zonder problemen een competente installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Krimpenerwaard. Of check de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs uit jullie streek. Hierna check je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Vooral eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Wegens dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Bergambacht. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Bergambacht liggen tussen de €2925 en €4450, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De investering komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, het volume van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor een variatie aan voorbeeldsituaties de kosten en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €160 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.500€60
100 liter2€2.775 – €3.025€80
200 liter2€3.275 – €3.875€115
300 liter3€4.400 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-bergambacht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de informatie toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit & gas je op dit moment verbruikt. Door deze statistieken kan de expert een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn de grootte en de isolatiewaarden. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. U ontvangt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Bergambacht (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is in 2017 uitgebreid. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle merken die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €850 tot wel €1000. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Bergambacht

 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 4+ WP 500), vermogen 1860 [KW], €1265 subsidie.
 • Thercon (WAH300SA – 2x SCIV20), vermogen 1783 [KW], €1212 subsidie.
 • Solmax (820-3f-slm), vermogen 3058 [KW], €2079 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Krimpenerwaard mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.krimpenerwaard.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Bergambacht aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Bergambacht!

 • Warmtepomp: genereert energie uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!